Diensten zondag 11 augustus
09:30 uur: Ds. M.J. Tekelenburg, Monster
15:00 uur: Ds. L. Plug, Barneveld, Opening VBK/Tentdienst aan het Molenplein
Zingen voor de dienst: vm. Lied 230 : 5 (WK).
Kinderoppas: Marga Schouten, Anthe Treffers
Kindernevendienst: groep 1 t/m 4
Collectes: 1e collecte: HGJB, 2e collecte: Kerk en Eredienst, 3e collecte: Orgelfonds

Diensten zondag 18 augustus
09:30 uur: Ds. E.E. Bouter, Nieuw-Lekkerland, afsluiting VBK en opening winterwerk.
18:30 uur: Ds. C. Hendriksen, Woudrichem
Zingen voor de dienst: vm. Lied 237 : 1 (WK), nm. Ps 40 : 5.
Kinderoppas: Marieke van Raamsdonk, Renske Nieuwkoop, Daan Rozenbrand
Kindernevendienst: geen KND
Collectes: 1e collecte: Diaconie: missionair werk VBK, 2e collecte: Kerk en Eredienst, 3e collecte: Bijstand pastoraat.

Diensten zondag 25 augustus
09:30 uur: Ds. C. van de Scheur, Veenendaal
18:30 uur: Ds. B. van der Linden, Waalwijk
Zingen voor de dienst: vm. Lied 238 : 1 (WK), nm. Ps. 42 : 1.
Kinderoppas: Renée de Rooij, Loïs Ros, Daniel Mewis
Kindernevendienst: groep 1 t/m 6
Collectes: 1e collecte: GZB-Zendingsechtpaar, 2e collecte: Kerk en Eredienst, 3e collecte: Tientjescollecte

Bij de diensten:
Koffiedrinken:
Zondag 18 augustus is het koffiedrinken na de dienst. We willen graag samen met u en jullie het winterwerk openen en een hopelijk geslaagde VBK-week afsluiten. U bent van harte welkom om elkaar te ontmoeten op het kerkplein onder het genot van een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers.

Van de kindernevendienst:
Beste kinderen: Zondag 11 augustus staat Mattheüs 7:1-5 centraal: een voorbeeld van Jezus uit de Bergrede waarin hij oproept om voorzichtig te zijn met je oordeel over anderen. Zondag 25 augustus staat Mattheüs 22:34-40 centraal. Jezus laat hier zien waar het ten diepste om gaat bij de regels van God: God liefhebben met alles wat je in je hebt en je naaste als jezelf. Groetjes leiding KND

Van de Kerkenraad:
Huwelijk:
De kerkenraad ontving de trouwkaart van Melanie Visser en Matthias Schalkwijk. Wat is het mooi tussen veel zakelijke post ook een dergelijk positief bericht tegen te komen. Het aanstaande bruidspaar hoopt op DV 6 september te trouwen – daar zijn we blij mee – en hun huwelijk kerkelijk te laten bevestigen. In de volgende Voetius (29 augustus) komen nog wat details, maar we vermelden nu alvast dat de dienst begint om 16:30 u in de Hervormde Kerk (Kerkstraat 2) van Giessen en geleid wordt door onze vorige predikant, ds. van Wijk. Namens de kerkenraad alvast van harte gefeliciteerd, evenals de ouders van Melanie en Matthias. Gods zegen toegewenst in de voorbereidingen.

Beroepingswerk:
In de vorige Voetius was o.a. te lezen dat de kerkenraad toestemming gevraagd heeft aan het Breed Moderamen van de classis om een predikant te mogen beroepen. We zijn blij en dankbaar dat deze toestemming inmiddels is ontvangen. De beroepingscommissie gebruikt de vakantieperiode om alle ingediende predikanten diverse keren te beluisteren. Een intensieve periode waarin goede vorderingen worden gemaakt. Meteen na de zomervakantie hoopt de commissie op donderdag 22 augustus weer bij elkaar te komen om de voorgang te bespreken. Wilt u het beroepingswerk opdragen in uw gebeden? Laten we samen bidden om wijsheid en zegen voor dit belangrijke werk!

Van de Diaconie:
Collectes:
Zondag 11 augustus: HGJB. Jaarlijks maakt de HGJB een programma voor het Vakantie Bijbel Werk dat aansluit bij de leefwereld van kinderen en tieners. Zo helpen ze gemeenten om kinderen en tieners (met hun ouders) van binnen en buiten de gemeente laagdrempelig in aanraking te brengen met het evangelie. Jaarlijks bereikt het materiaal duizenden kinderen en tieners. Ondersteunt u dit belangrijke werk met een gift?
Zondag 18 augustus: Diaconie – missionair werk VBK/VBK+. Kinderen en tieners leven in een wereld die niet altijd een positieve invloed op hen heeft. Als christelijke gemeente mogen we hen helpen om zich in hun ontwikkeling te spiegelen aan Jezus. Bijvoorbeeld door betekenisvolle relaties aan te gaan en voor te leven wat het betekent om Jezus te volgen in deze tijd. Wanneer we de jeugd leren om zelf het evangelie uit te delen, zullen ook de generaties ver na ons Gods liefde kennen. Met dit doel wordt de tent weer opgezet op het Molenplein voor de VBK/VBK+. Rondom het thema ‘WegWijs’ staan er diverse activiteiten op de planning. Ook u kunt daar een steentje aan bijdragen. Doet u mee?
Zondag 25 augustus: GZB zomercollecte – zendingsechtpaar Kees en Esther van der Knijff. Als gemeente zijn we via GZB-Deelgenoten verbonden aan dit zendingsechtpaar. We steunen zendingswerkers, ontdekken wat zendingswerk is en leren christenen uit Gods wereldwijde kerk kennen. Kees en Esther zijn sinds januari 2021 uitgezonden. De GZB zomercollecte is in z’n geheel bestemd voor het werk dat Kees en Esther in Libanon doen. Van harte aanbevolen!
Ontvangen:
Bezoekzuster Truus Verduijn ontving € 20,- voor de kerk. Ds. Bouter ontving € 10,- voor het orgelfonds en € 20,- voor het CvK. Heel hartelijk dank!
Verjaardagfonds:
Het verjaardagfonds heeft over de maanden mei en juni het mooie bedrag van € 563,80 opgebracht (via bank en envelop). Iedereen hier voor hartelijke dank.

VBK:
Van 11 t/m 18 augustus staat de VBK-tent weer op het Molenplein in Sprang-Capelle. Het belooft een mooie week te worden met een gevarieerd programma voor jong en oud. Het thema is WegWijs, oftewel ‘Ga wijs op weg’. In de Bijbelverhalen ontmoeten we mensen die de weg wijzen. Zij laten zien wat God van ons verwacht. Uiteindelijk zijn wij allemaal ‘kleine wegwijzers’. Wij mogen anderen wijzen op een leven met God en Jezus. Maar, uiteindelijk wijst God ons Zelf de weg, door Zijn Geest.
Kinderen:
Voor de kinderen zijn er drie ochtenden (woe, do, vrij) met een Bijbelverhaal, muziek, poppenkast, leuke spellen en knutselwerkjes. Op woensdagochtend is er een voorstelling van christelijk kindertheater Onwijz. Op donderdag en vrijdag is er iets superleuks: een bouwdorp! Dus trek je kluskleren aan en bouw lekker mee. Donderdag gaan we ook nog pannenkoeken eten.
Jongeren:
De VBK+ is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Drie avonden (woe, do, vrij) worden gevuld met leuke spelletjes, opdrachten, sketches en veel gezelligheid.
Overige activiteiten:
Verder staan er op de planning: tentdienst op zondagmiddag, bingo op dinsdagavond, een mannenavond op woensdag, en op donderdag een seniorenmiddag en vrouwenavond (opgeven bij Marjon Kerstens – marjonschop@gmail.com). Vrijdagavond is er voor iedereen vanaf 17.00 uur een maaltijd. De VBK-week sluiten we op zondagochtend af in de kerk, met daarna nog koffiedrinken. Meer informatie over alle activiteiten is te lezen op www.hervormdsprang.nl/vbk.
Medewerkers gezocht:
Voor woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend zijn nog veel medewerkers nodig voor het kinderprogramma. Het zou mooi zijn als veel gemeenteleden hierbij willen helpen en een steentje bijdragen! Je kunt je opgeven via de website of door te mailen naar vbk@hervormd-sprang.nl. We zien naar je opgave uit!
Seniorenmiddag:
Op donderdag 15 augustus om 14.00 uur is er een seniorenmiddag in de VBK-tent. U bent allen van harte welkom om gezellig mee te doen, ook als u nog niet eerder bent geweest. We staan stil bij een stukje uit de bijbel, zingen en bidden samen en daarna gaan we spellen doen met elkaar onder het genot van een drankje en een hapje. Graag van tevoren even opgeven bij Petra van Baardwijk, ook als u eventueel vervoer nodig hebt.
Wij hopen u daar te ontmoeten, tot dan. De senioren commissie.

Wandelkring:
Na de zomervakantie hopen we weer starten met een wandelkring! Op woensdag 28 augustus willen we om 19:45u bij het Jeugdcentrum verzamelen, om 20:00 uur start de wandeling, die ongeveer een uur duurt. Bij terugkomst is er koffie en thee. Hartelijke groet, de kringcommissie; Lijnie, Wim en Haske (kringcommissie@hervormd-sprang.nl)

Vakantie:
Onze pastoraal werker Arjan Noorland heeft vakantie van 27 juli tot en met 18 augustus. Voor pastorale zaken is ds. Bouter bereikbaar. Zijn telefoonnummer is 0184-683377.

Nieuwsbron:
De komende Nieuwsbron verschijnt op vrijdag 23 augustus. De kopij kan worden aangeleverd t/m maandag 19 augustus via nieuwsbron@hervormd-sprang.nl.

Voetius:
Voor de editie van 29 augustus 2024 kunt u de kopij aanleveren tot maandagmorgen 26 augustus 12.00 uur via het e-mailadres: voetius@hervormd-sprang.nl.

Ten slotte:
Als je alle voorgaande berichten eens op je laat inwerken, dan kun je vaststellen: het gaat weer bruisen in Sprang e.o. Wat een inzet van iedereen die zich hiervoor inspant. Vooral als het om de VBK en het beroepingswerk gaat. We zijn als kerkenraad dankbaar voor de inzet van zovelen. We hopen en bidden dat het allemaal goed mag gaan. En dat we de gemeenteleden niet vergeten die zorgen hebben over gezondheid en relaties met de naasten. We wensen iedereen een paar goede weken onder Gods zegen toe. De kerkenraad, ds. Bouter en br. Noorland.