Commissies

Hier volgt een korte beschrijving van alle commissies die actief zijn in het missionaire werk in onze gemeente:

Gebedsuur

De gebedsuren, die elke 6-8 weken op zondagavond, gehouden worden in de doorloopruimte van de kerk, hebben als doel de gemeente te stimuleren om te bidden. In januari worden er ook tijdens de Week van Gebed bijeenkomsten georganiseerd. Ons missionaire werk moet niet alleen het organiseren van allerlei acties zijn, maar ook gedragen worden door gebed. Zonder de zegen van God, zullen alle activiteiten voor zending en evangelisatie zijn doel missen. Samen in gebed gaan, is de eerste stap voor alle commissies. Contactpersoon: Elizabeth Schalkwijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zending- en Evangelisatiecommissie

De Zending- en Evangelisatiecommissie heeft als één van de belangrijkste taken het ondersteunen en stimuleren van zending- en evangelisatiewerk. Belangrijke activiteiten zijn: jaarlijkse kledinginzameling, GZB en IZB collectes, Adoptieplan Deelgenoten (contact met Michiel en Sandra Vastenhout in Mexico), verkoop van GZB-dagboekjes, uitdelen van evangelisatiemateriaal op de jaarlijkse rommelmarkt, bezorgen van Echo’s, welkomstpakketten landgoed Driessen, enz. Voorzitter van ZeC: Marijn van Zelst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekcommissie

De bezoekcommissie nieuw ingekomen leden is bedoeld om het eerste contact te leggen met Hervormde leden die in Sprang of Landgoed Driessen en Kaatsheuvel komen wonen. Door middel van een bezoekje wordt iemand op een ontspannen manier in de gemeente verwelkomd en wegwijs gemaakt. Coördinator: Nel Maijers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Emmaüs-cursussen

Jaarlijks willen wij Emmaüs-cursussen aanbieden. Het doel van deze cursussen is dat meelevende gemeenteleden, samen met mensen die het christelijk geloof minder goed kennen met de bijbelse thema’s aan de slag gaan. Dit gebeurt uiteraard op een laagdrempelige en uitnodigende manier, met als doel dat deelnemers de waarde van het christelijk geloof voor hun leven ontdekken. Contactpersonen: Johan Vos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Elizabeth Schalkwijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontvangstteam

Voorafgaande aan de kerkdiensten in onze gemeente, is er een ontvangstteam aanwezig onder de toren van de kerk. Het doel hiervan is dat mensen zich welkom weten in de dienst. Juist als er gasten zijn of nieuwe gemeenteleden is dit erg belangrijk. Daarnaast heeft het ook een sociale functie. Mensen worden gezien en begroet. Contactpersoon: Bert van Zelst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantie Bijbel Club (VBK)

Ieder jaar wordt er vanuit onze gemeente een Vakantie Bijbel Klub (VBK) georganiseerd. In de laatste week van de zomervakantie van de basisschool staat er een grote tent op het Molenplein waarin op woensdag tot vrijdag alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar welkom zijn. We zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, bekijken een sketch, knutselen en doen spelletjes. We willen de kinderen vertellen over Gods liefde, ze de weg wijzen naar God die als een Vader voor hen wil zorgen en Christus die ook hun Redder wil zijn. De VBK richt zich op alle kinderen uit het dorp en uit Landgoed Driessen. Een deel van de activiteiten doen de kinderen in leeftijdsgroepen, namelijk 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Een deel van de tijd volgen de kinderen van 10-12 jaar onder de naam Yellow kids een eigen programma in een eigen tent. Contactpersonen: Ria Bogers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VBK+

Ieder jaar is er een VBK+ tijdens de zomervakantie. Voor iedereen die na de zomervakantie naar de middelbare school gaat en 12 t/m 16 jaar oud is, hebben we een gevarieerd programma. Voor het thema houden we over het algemeen aansluiting bij het VBK-thema. Maar zoals je van ons gewend kunt zijn, steken we dit net ‘ff anders’ in. Het gebeurt allemaal op: woensdag & donderdag: van 19.00 uur tot 22.00 uur, vrijdag: van 20.00 uur tot 00.00 uur. We hopen deze 3 dagen na te denken over verschillende thema’s. Kijk op http://vbkplus.hyves.nlvoor meer informatie of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hopelijk kunnen we als gemeente met elkaar hier weer een geweldig evenement van maken.

Komende tijd zal deze lijst naar verwachting nog langer worden en dat is een goed teken. Steeds meer mensen zetten zich in voor missionair werk en er wordt nagedacht over uitbreiding. Heeft u ook ideeën of zou u een bijdrage willen leveren? Neem dan gerust contact op met iemand van het missionair werk.