Oliebollenactie 2009: de resultaten

De dit jaar voor de 50e keer gehouden oliebollenactie heeft alle records gebroken. De netto opbrengst is maar liefst Euro 5.817,-.
Het College van Kerkrentmeesters wil alle medewerkers heel hartelijk bedanken voor hun medewerking en hun inzet, want zonder Uw hulp was dit geweldige resultaat nooit bereikt.

Een 'fotoverslag' kunt u vinden via deze link: http://twitpic.com/photos/hervormdsprang

Lees meer

Kerstfeest: Welkom in de kerk!

WHF-74267-20081123.jpg
Het kerstfeest staat voor de deur, dat zal u/jou niet zijn ontgaan. In de kerk vergeten we dat zeker niet, dat we er als kerk zijn heeft alles te maken met het Kind dat 2000 jaar geleden geboren werd.

Wat wij over God weten, hebben vooral van Hem geleerd. In Hem is God zelf in deze wereld gekomen, God kreeg een gezicht en we leerden Hem beter kennen.

We nodigen iedereen (ook gasten) van harte uit om deze dienst of één van de andere samenkomsten bij te wonen.

Op de volgende momenten bent welkom in de grote kerk aan de Kerkstraat in Sprang:

  • 24 december 21.30 uur: zingen in de kerstnacht, m.m.v. Excelsior
  • 25 december 9.30 uur: samenzang en kerkdienst kand. A.B.van Campen (Gouda)
  • 25 december 17.00 uur: kinderkerstfeest (georganiseerd door de zondagschool)
  • 26 december 9.30 uur: kerkdienst, voorganger ds. J.Westland (Houten)
Meer over informatie over de kerkdiensten leest u in Voetius 43-2009.
Vraagt u zich af Waarom Kerst? Klik dan hier!

Kerkdienstgemist?

badweather_snow.jpgDe kerkdiensten van gister (zondag 20 december) gemist door het slechte weer?

Download hier de ochtenddienst
Ds. W.P. v/d Aa

Download hier de avonddienst
Br. G. v/p Poorte

Oliebollenactie 2009

oliebollen_50jaar.png

Op oudejaarsdag zal de Hervormde kerk van Sprang wederom de inmiddels welbekende oliebollenactie houden. Op 31 december zullen weer vele verkopers op pad zijn om deze oliebollen te verkopen. We starten met de huis aan huis verkoop om 9.30 uur. U kunt echter ook vanaf 8.00 tot 10.00 de (warme) oliebollen zelf afhalen. Tegen over het Texaco benzinestation van Eric Braat (Raadhuisstraat 20a). Heerlijke oliebollen voor een goed doel, voor slechts € 5,00 per zak á 10 stuks.

Bestellen

Wilt u zeker zijn van een overheerlijke zak oliebollen bestel ze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ze worden dan op oudejaarsdag gratis thuisbezorgd.

Medewerkers

Ieder jaar hebben we veel medewerkers voor nodig. Daarom willen we een beroep doen op een paar uurtjes van uw/jouw tijd. Geef je snel op via www.hervormd-sprang.nl/oliebollen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel even met 0416-275329.

UPDATE 28-12-2009 14:48 -Er zijn voldoende medewerkers - Wil jij toch graag meehelpen? Bel dan met 06-53534046!

Gezamenlijke avond kringwerk

kring-kringgesprek-t14587.pngGa je mee op reis?

Op dinsdag 12 januari 2010 willen we met elkaar gaan nadenken over de zendingsreizen van Paulus.

Deze winter bestuderen we het boek Handelingen in verschillende kringen. Het thema van dit Bijbel boek is de verspreiding van het evangelie. Een belangrijk middel hiervoor waren de zendingsreizen van Paulus.

Het doel van deze gezamenlijke avond is de Bijbel openen en elkaar ontmoeten. Hiervoor willen we iedereen uitnodigen. Ook als je nu niet op een kring zit, ben je van harte welkom!

Onze pastoraal medewerker Marco Stehouwer is bereid gevonden om deze avond mee te organiseren. Aan het einde van de avond is er nog tijd voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

De thee/koffie staat klaar om 19.45h en we willen beginnen om 20.00h in het jeugdcentrum.

Tot ziens op dinsdag 12 januari.

De kringcommissie.

Nieuwe leden uit kaatsheuvel: vriendelijk en verbaasd

624194820_b6a029d3e1.jpg
‘Goedenavond, ik kom even bij u aan de deur omdat er iets veranderd is in uw kerkelijk lidmaatschap. U bent sinds kort overgeschreven naar de Hervormde gemeente Sprang’. Er volgt een verbaasde stilte, waarin de persoon aan de deur mij vragend aankijkt en dan zegt: ‘hoe kan dat nou, ik heb al jaren niets betaald!’. Voor veel mensen in Kaatsheuvel die sinds kort bij ons gemeente horen, was het bezoekje van afgelopen week  een enorme verrassing. Logisch natuurlijk: als je jaren niets van de kerk hebt gehoord, zou je ook kunnen denken dat je naam uit het ledenregister is verdwenen. Bijzonder eigenlijk dat dat in de kerk niet zomaar gebeurt, zelfs niet als je al jaren onbewust lid bent. Dat je hoort bij de gemeente van God krijgt je cadeau, zoals je in het christelijk geloof eigenlijk alles cadeau krijgt. Jezus heeft zelfs gezegd: wie in Mij gelooft, krijgt het eeuwige leven cadeau!


Lees meer

Welkomstpakket voor nieuwe leden uit Kaatsheuvel

Op meer dan 350 adressen in Kaatsheuvel zal op maandag en dinsdag 23 en 24 november een welkomstpakketje namens onze gemeente worden afgegeven. Het betreft mensen die lid zijn van de Hervormde kerk. Tot voor kort stonden zij ingeschreven bij de Hervormde gemeente Loon op Zand, in de volksmond het Loonse kerkje aan de Zuidhollandsedijk. Na de landelijke kerkfusie op 1 mei 2004 heeft deze gemeente met de leden die dat wilden een ‘Hersteld Hervormde gemeente' gevormd. Leden die zich niet naar deze nieuw gevormde ‘Hersteld Hervormde gemeente' hebben overgeschreven, zijn nu ondergebracht bij de Hervormde buurgemeenten: West-Kaatsheuvel bij Capelle, Oost-Kaatsheuvel bij Sprang en Zuid-Kaatsheuvel bij Tilburg.

Het pakketje dat de nieuwe leden van Sprang ontvangen bestaat uit: een bloem, een tijdschrift over de kerk, een foldertje over onze gemeente en een vragenlijstje waarin naar interesses wordt gevraagd. In een begeleidende brief wordt de situatie toegelicht. Twee weken later halen we de reacties weer op (opsturen of online invullen kan ook).

Lees meer

Commentaar bij de tijd: reactie op Trouw-artikel over ‘openingszin Bijbel’

Het zal je maar gebeuren, je wordt ’s morgens wakker, en leest op de voorpagina van een landelijke krant: ‘Openingszin Bijbel klopt niet’ (zie artikel in Trouw). Gelukkig valt het mee. Bij nader inzien blijken, volgens een wetenschapper, de gangbare vertalingen van de openingszin van de Bijbel niet te kloppen.

Het zinnetje dat boven de kop stond afgedrukt ging wat verder: ‘Nieuwe interpretatie van Hebreeuwse tekst Genesis haalt God als schepper onderuit.’ Immers, God blijkt in Genesis 1:1 niet de hemel en de aarde geschapen te hebben, maar die van elkaar gescheiden te hebben. Ergo, God is niet de schepper van hemel en de aarde.

Lees meer

Beter uit?

Mijn schoonmoeder is een reislustige vrouw. Als ze de kans krijgt, gaat ze vier keer per jaar op reis. Vrijwel altijd met een georganiseerde busreis. De christelijke reisorganisatie Beter Uit was haar favoriet. Nu reist ze met een niet-christelijke reisorganisatie, vanwege de nieuwe bestemmingen. Ze betreurt het wel dat er geen dagsluitingen zijn en geen aangepast programma voor de zondag. Ze zal het niet laten om voor de maaltijden te bidden. Ze stoort zich aan het gebrek aan respect en eerbied daarvoor. Op de laatste reis waren er vier mensen van de 36 die nog baden voor de maaltijd. Ze vond het schokkend weinig. Het feit dat ze geloofde was niet onopgemerkt gebleven aan haar tafel. Na een paar keer namen de tafelgenoten even stilte in acht.

Lees meer

Doopjurken verbinden meerdere generaties in Sprang-Capelle

140909doopexpositie39SPRANG-CAPELLE - Drukker dan tijdens eerdere Open Monumentendagen was het zaterdag in de Hervormde kerk van Sprang.
Vanwege een fraaie expositie: 'Doopjurken door de eeuwen heen'. Die werd door ruim tweehonderd mensen bezocht.

Glunderend kijkt Truus van Caem, geboren in Sprang, naar haar doopjurk die wordt geëxposeerd. In alle vroegte is ze uit haar huidige woonplaats Ermelo vertrokken. Ze vertelt dat in haar geëxposeerde doopjurk uit 1913 eenentwintig kinderen uit vier generaties zijn gedoopt. Bij een volgende doop zal de jurk weer worden gebruikt. Deze doopjurk verbindt familiegeneraties.

De jurk vormt met vijfentwintig andere doopjurken een interessante expositie. De anekdotes en verhalen achter de doopjurken zijn boeiend. Tal van oude foto's, doopkaarten en boeken en kinderwagens complementeren de presentatie. Veel aandacht is er voor het thema 'dopen in relatie tot het koningshuis'.

Kerkelijk werker Martin van Dam vertelt dat de doopjurken werden gemaakt van een trouwjurk. "Al eeuwen worden in deze kerk baby's in deze doopjurken gedoopt. Dat kunnen zowel jongens als meisjes zijn. De oudste jurk dateert uit 1892", licht hij toe.

Ook is er veel belangstelling voor de doopboeken vanaf 1811. Velen maken van de gelegenheid gebruik om hun eigen naam op te zoeken. Interesse is er verder voor het middeleeuwse doopvont. In 1869 werd deze onder de vloer van de kerk aangetroffen.

Tijdens deze Monumentendag, met activiteiten in de hele Langstraat, worden ook fraaie replica-landkaarten met steun van het gemeentearchief in de Sprangse kerk geëxposeerd.

Bron: http://www.brabantsdagblad.nl/regios/langstraat/5508240/Doopjurken-verbinden-meerdere-generaties-in-SprangCapelle.ece

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum van deze website. Klik hier om naar het album te gaan.

VBK

20090908vbk551Wat was het een feest om in de tent te zijn! Drie dagen lang enthousiaste kinderen en medewerkers.

Er is weer veel gezongen, mooie knutselwerkjes gemaakt, leuke spellen gedaan. Het weer was fantastisch. Fijn, dat er zoveel papa's, mama's, opa's, oma's en andere belangstellenden waren in de tent en in de kerkdienst. Wat fijn, om ook elkaar in de kerk en na de dienst, onder het genot van een bakje koffie, te mogen ontmoeten. Iedereen die aanwezig was: heel hartelijk dank voor jullie / uw komst. Aan alle medewerkers: hartelijk dankvoor jullie inzet. Zonder jullie was het feest incompleet. Bovenal danken we Onze Vader in de hemel voor deze fijne dagen en bidden, dat wat gezaaid is, mag ontkiemen op Zijn tijd. Hopelijk tot ziens op de volgende VBK. De Stuurgroep.

Alle foto's kunt u vinden in het fotoalbum

Zaterdag a.s. kerk open met expositie over de doop

De Hervormde kerk van Sprang besteedt op open monumentendag speciale aandacht aan het thema ‘de doop’. Al eeuwen lang worden in dit historische gebouw kinderen gedoopt en heel veel inwoners van het dorp kunnen hun naam of namen van familieleden in de oude doopboeken terugvinden. Hoog tijd op de doop weer eens opnieuw op de kaart te zetten met een speciale expositie.

Op 12 september is de kerk open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Zoals gebruikelijk worden er rondleidingen gegeven en kan de toren worden beklommen. Kerk en toren in huidige vorm zijn gebouwd rond 1475 en er zijn in het gebouw zelfs nog oudere schilderingen bewaard gebleven.

De expositie ‘dopen door de eeuwen heen’ bestaat uit bestaat onder andere uit ongeveer 25 doopjurken van één tot meer dan honderd(!) jaar oud. Veel van deze jurken zijn door Sprangse families in deze kerk gebruikt. Behalve jurken zijn er ook oude foto’s en doopkaarten te zien, videofragmenten over de doop en het Nederlandse vorstenhuis etc. Uiteraard biedt de expositie ook informatie over achtergronden van de doop en over het doopvont. Maar weinig mensen weten iets over het Middeleeuwse stenen doopvont dat in 1869 zwaar beschadigd werd aangetroffen onder de vloer van de kerk. Oude doopboeken (vanaf 1811) liggen ter inzage om het bewijs van eigen doop of namen van familieleden in terug zoeken.

 In het kader van het landelijke thema ‘op de kaart’ zijn er in de kerk ook enkele zeer oude en nog niet eerder vertoonde landkaarten van Sprang te bezichtigen.

Kortom een bezoekje aan de kerk van Sprang kan op 12 september niet ontbreken. Voor een bakje koffie wordt gezorgd. Adres kerkgebouw: Kerkstraat 34, Sprang-Capelle.

Indeling VBK

De definitieve planning / indeling van de VBK staan online.

Download hier de groepsindeling

Download hier de dagindeling

Activiteiten Molenplein

Activiteiten die tijdens de week van de VBK in de tent op het Molenplein worden georganiseerd. Wij vinden het fijn gemeenteleden te ontmoeten op deze activiteiten, wees welkom! Natuurlijk zijn juist ook uw familieleden, vrienden en buren die niet tot onze gemeente behoren van harte welkom, voelt u zich vrij hen ook uit te nodigen!

Open Tent Avond/Bingo

Dinsdag 1 sept., 18.45 tent open en 19.00 start bingo. Kosten 50 cent per kaart. Info: Marijn van Zelst, 0416-342246

VBK

Woensdag 2 sept. en donderdag 3 sept. 10-12 en 14-16 uur, vrijdag 4 sept. van 10.45-13.00 uur. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met eigen onderdeel voor 10-12 jarigen: the Yellow Kids. Gratis. Info: Paulina van Dam, 0416-531012.

VBK+

Woensdag 2 sept. en donderdag 3 september 19-22 uur, vrijdagavond 4 sept. van 20 tot 00 uur (deze avond start met fiets bij Jeugdcentrum). Voor iedereen van 12-16 jaar. Gratis. Info: http://vbkplus.hyves.nl.

Creatieve en Culinaire avond

donderdag 3 sept., 19.00 uur koffie klaar, start om 19.30 uur. Kosten 5 euro. Voor alle moeders, oma’s en andere dames. Opgeven kan bij Paulina van Dam, 0416-531012, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slotavond VBK

Vrijdagavond 4 sept. van 18.30-20.00 uur. Optreden van Poppentheater Jeroen van de Berg (bekend van vorig jaar…). Met een terugblik op de VBK, boekentafel, Israëlproducten en nog veel meer. Entree gratis, wel hopen wij dat u iets in onze giftenbus bij de ingang wilt stoppen om zo een deel van de kosten van de VBK te kunnen dekken. Na afloop mogen met name de mannen hun handen uit de mouwen steken om de tent af te breken. Vele handen….

VBK-dienst

Zondagmorgen 6 sept. om 9.30 in de Hervormd kerk van Sprang. Iedereen van harte welkom, ook bij het koffie drinken na de dienst in het jeugdcentrum, waarbij foto’s van de VBK zijn te zien.

Dringende oproep

VBK Kom Maar Op!Nog tweeënhalve week en dan begint de VBK (woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 september). Het grootste deel van de voorbereidingen is afgerond. Er is echter nog één belangrijk aandachtspunt: medewerkers! Omdat de VBK dit jaar erg laat is, nl. de 1e week van september, kunnen veel jongeren niet, omdat hun opleiding al begint, en dat merken we…. Naar schatting zijn nog 20 medewerkers nodig, met name op de donderdag en vrijdag en bij de Yellow Kids (10-12 jarigen) (maar aanmelden voor andere groepen is ook nog mogelijk).
Om deze reden doen we een beroep op u en jou om u/je aan te melden als medewerker van de VBK! We rekenen graag op u/jou om deze mooie en leuke activiteit mogelijk te maken waar ruim 250 kinderen van genieten en waar u/jij zelf ook veel plezier aan kunt beleven! Iedereen van 13 jaar en ouder, of je nu bijvoorbeeld 18, 28, 38, 48, 58 of 68 bent, is wat ons betreft welkom als medewerker!

Klik hiervoor meer informatie

Nog vragen? Bel (0416-531012) of mail Paulina van Dam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

VBK 2009

Alle informatie over de VBK van dit jaar vindt u in een flyer.

Klik op de afbeeldingen om alle informatie over de activiteiten van dit te lezen.

Description

Description

 

Beroep Ds. Batenburg

Ds. Batenburg heeft gemeend te moeten bedanken voor het beroep van onze gemeente. We vragen om uw voorbede voor het beroepingswerk, en voor Ds. Batenburg en zijn gezin.
Bijgaand treft u door ds. Batenburg persoonlijk geschreven informatie aan met betrekking tot zijn persoon en gezin. Wij geven dit graag ongewijzigd aan u door.

Description

Beste gemeenteleden van Sprang,

Via het papier wil ik me even kort aan u voorstellen. Ik ben geboren in 1972 en opgegroeid in het rivierdorp Sliedrecht. Sinds 1996 ben ik getrouwd met Martine, die afkomstig is uit Hendrik-Ido-Ambacht. We hebben drie kinderen: Maarten (10), Femke (8) en Niek (wordt op 22 juni 5).

Mijn studie theologie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Hier studeerde ik begin 1999 af. Op 13 mei van dat jaar ben ik door ds. W.J. Dekker (nu Delft) bevestigd als predikant van de Hervormde Gemeente van Zalk en Veecaten (gelegen vlakbij Zwolle).

Eind 2003 kwam het beroep naar de Hervormde Gemeente van Waddinxveen (Wijk Noord). Sinds maart 2004 ben ik met vreugde als predikant aan deze gemeente verbonden. In de afgelopen jaren zijn we als gemeente bezig geweest met vragen rond

Lees meer

Ds. Schroten bedankt voor beroep

Reactie beroepingscommissie:

Namens de beroepingscommissie deel ik u mee, dat ds. Schroten voor het op hem uitgebrachte beroep naar onze gemeente heeft gemeend te moeten bedanken.
De teleurstelling is groot, maar de HEERE heeft hem niet naar onze gemeente gezonden.
Wij vragen om uw voorbede om verder te kunnen en mogen gaan met het beroepingswerk, in het vertrouwen dat onze God zelf de lege plaats op zal vullen. Laten we met elkaar hier biddend mee om mogen gaan. De beroepingscommissie.

Dodenherdenking

Samenkomst om 18.30 uur in de hervormde kerk aan de Kerkstraat 34. Vanf 18.45 uur spreken mevr. A. de Wit-Eemsing namens het Comité 4 en 5 mei Waalwijk en de heer Van Dam namens de kerken van Sprang-Capelle. Marc van Caem en Rowie Driessen, winnaars van de jaarlijkse dichtwedstrijd, lezen hun gedichten met als thema 'Helden' voor. Namens de gemeente Waalwijk richt wethouder Jan van Groos het woord tot de aanwezigen. Muzikale intermezzo's worden verzorgd door organist Rinus Koole.

Vanaf 19.45 betrekken leden van Scouting Jan de Rooijgroep de dodenwacht bij het Jan de Rooij-monument aan de Sprangseweg. Op hetzelfde tijdstip vertrekt een stille tocht vanaf de kerk naar het monument. De stoet wordt begeleid door Sirena en Marijke. Er worden kransen gelegd door vertegenwoordigers van de gemeenschap. Tevens is er gelegenheid tot het leggen van bloemen door de burgerij.

We zijn weer terug

Beste bezoeker van Hervormd-Sprang.nl,

We zijn een aantal dagen langer dan gepland uit de lucht geweest. Maar we zijn weer terug: vernieuwd, verbeterd,maar nog niet op volledig de komende dagen wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan de site.

Komt u/jij nog fouten, problemen, dead links tegen laat het ons weten.

Ds. Schroten beroepen in Sprang

gezinschroten-gdrk.jpgOp 14 april is het beroep aan Ds. Schroten overhandigd. Zondag 26 april hoopt ds. Schroten in de morgendienst voor te gaan. U/jij kunt dan persoonlijk ervaren op welke wijze ds. Schroten het woord verkondigt. Aansluitend is er in het Jeugdcentrum een korte ontmoeting met ds. Schroten en zijn echtgenote. Van harte wordt iedereen uitgenodigd om ook op deze wijze mede verantwoordelijkheid en betrokkenheid te tonen.

Verlangt u, verlang jij ook naar hun komst naar Sprang? Laat het hen weten. Stuur een briefje, kaartje of e-mail aan:
Familie/Ds. A. Schroten
Kerkstraat 1
2831 AS  Gouderak
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kledingactie

Archief foto uit 2007


Zaterdag a.s. is het zover. Van 10.00 -14.30 uur kunt u kleding inleveren onder de toren van onze kerk! De kleding is bestemd voor Stichting Sprang-Capelle-Brasov. Zij zorgen ervoor dat de kleding gesorteerd naar Roemenië wordt gebracht. De kledingpakketten bestaan uit heren- en dameskleding, kinderkleding en een knuffel. U kunt zomer- en winterkleding inleveren. De kleding moet goed en schoon zijn! Gebruikte schoenen kunnen niet ingeleverd worden, want die mogen helaas niet ingevoerd worden in Roemenië. Helpt u mee om de gezinnen in Roemenië van kleding te voorzien?! Heeft u geen vervoer om uw kleding te brengen, dan kan deze opgehaald worden.Voor informatie kunt u contact opnemen met Nel Maijers, tel. 277929

Beroep Ds. Visser

Ds. Visser heeft bedankt voor het beroep naar Sprang. Hij laat in een reactie weten: Van Hogerhand kwam er geen roep naar deze gemeente, hoe dringend de roep vanuit uw kerkenraad en gemeente ook klonk. Verder gaan onze voorbede gaat ook uit naar de gemeente in Sprang, die verder zal moeten zoeken naar een herder en leraar.

Ds. Visser beroepen in Sprang

Op 31 januari jl. is een beroep uitgebracht op Dr. P.J. Visser. DV 15 februari zal ds. Visser in de avonddienst voorgaan.
U/jij kunt kennismaken met de manier waarop ds. Visser het woord van God verkondigt, voor de gemeente, maar ook voor u/jou persoonlijk. Aansluitend is er gelegenheid voor een korte persoonlijke ontmoeting in het Jeugdcentrum. U/jij wordt van harte uitgenodigd om uw/jouw betrokkenheid te laten blijken. Voor koffie, thee en fris wordt gezorgd. Er zal kinderoppas zijn, zodat ook ouders met jongere kinderen aanwezig kunnen zijn.

Lees meer

Afscheid zendingsechtpaar Versloot

Op 22 januari hebben we als gemeente van Sprang afscheid genomen van ds. Pieter en Babette Versloot. Als deelgenoten-gemeente hebben wij hun werk de afgelopen 4 jaar ondersteund. Door de contacten met Pieter en Babette heeft zending voor ons een "gezicht" gekregen en is de betrokkenheid vanuit de gemeente op zendingsgebied vergroot. Met dankbaarheid kijken wij terug op de ouderenmiddag en gemeenteavond en op de warme contacten die er waren de afgelopen 4 jaar.

Gemeente Supportdagen: geestelijk leidinggeven

Niemand van ons zal zichzelf waarschijnlijk de ideale jeugdleider noemen, of de beste opvoeder van kinderen. Allemaal kunnen we wel wat toerusting en bemoediging gebruiken.

Reden genoeg om op zaterdag 31 januari met z’n allen de kans te grijpen die geboden wordt: De HGJB organiseert dan in Andel een zogenaamde ‘support’-dag (9.30-15.00 uur). Deze dag is interessant voor ouders, leiding, kerkenraadsleden en andere gemeenteleden.

Er is een plenaire bijeenkomst met oa. lofprijzing, Bijbelstudie en bemoediging. Daarnaast kun je kiezen uit vijf workshops.

Lees meer

Oliebollenactie 2008 - De Resultaten

De oliebollenactie dit jaar wederom een groot succes geworden, we hebben ruim 14.000 oliebollen gebakken en ze zijn nagenoeg allemaal verkocht. Met dank aan al de 124 vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan deze actie. Dankzij jullie (en natuurlijk de kopers) hebben we een schitterend nettoresultaat van €4645,- behaald. Nogmaals hartelijk dank, fijne jaarwisseling en tot D.V. 31 december 2009.

Foto's klik hier...

Oliebollen bestellen

Op oudejaarsdag zal de Hervormde kerk van Sprang wederom de inmiddels welbekende oliebollenactie houden. Op 31 december zullen weer vele verkopers op pad zijn om deze oliebollen te verkopen. We starten met de huis aan huis verkoop om 9.30 uur. U kunt echter ook vanaf 8.00 tot 10.00 de (warme) oliebollen zelf afhalen. Tegen over het Texaco benzinestation van Eric Braat (Raadhuisstraat 20a). Heerlijke oliebollen voor een goed doel, voor slechts € 4,00 per zak á 10 stuks.

U kunt ze dit jaar ook bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0416-275329.

Kerstfeest: Welkom in de kerk!

Het kerstfeest staat voor de deur, dat zal u/jou niet zijn ontgaan. In de kerk vergeten we dat zeker niet, dat we er als kerk zijn heeft alles te maken met het Kind dat 2000 jaar geleden geboren werd.

Wat wij over God weten, hebben vooral van Hem geleerd. In Hem is God zelf in deze wereld gekomen, God kreeg een gezicht en we leerden Hem beter kennen.

Daarom is het thema van de kerkdienst op eerste kerstdag dit jaar: ‘God heeft gesproken’.

We nodigen iedereen (ook gasten) van harte uit om deze dienst of één van de andere samenkomsten bij te wonen.

Op de volgende momenten bent welkom in de grote kerk aan de Kerkstraat in Sprang:

24 december 21.30 uur
: zingen in de kerstnacht, m.m.v. Excelsior

25 december 9.30 uur
: samenzang en kerkdienst (thema: God heeft gesproken), voorganger M. van Dam (Sprang)

25 december 17.00 uur
: kinderkerstfeest (georganiseerd door de zondagschool)

26 december 9.30 uur
: kerkdienst, voorganger ds. Chr. Mijderwijk (Waalwijk-Besoijen)

Wie ben je?

Steeds vaker moet je het laten zien. In steeds meer gevallen kunnen ze
ernaar vragen. Je moet jezelf bewijzen.

Van postkantoor tot school, van station tot stadion moet je laten zien dat
jij jij bent en niet iemand anders.

Met dat stevige, slimme kaartje dat in elke binnenzak, broekzak of
portemonnee past: je ID-kaart. ‘Alstublieft, nu weet u wie ik ben.

Alles klopt aan mij: van geboortedatum tot de meest recent in kaart
gebrachte biometrische kenmerken. Ziet u? Dit ben ik!’

Anderen komen zo nogal snel en eenvoudig achter je identiteit. ‘Oké,
prima, gezien, is in orde, klopt’ …en de controleur staat alweer bij een
ander.

Maar klopt het volgens jou ook? Vind jij jezelf oké? Weet je zelf ook wie
je bent? Wat jouw identiteit is?

Lees meer

Nationale gebedsweek

In het nieuwe jaar staat van 18 t/m 24 januari de landelijke gebedsweek gepland. Als voorbereidingscommissie van het gebedsuurtje willen wij hier bij aansluiten door in deze week 3 gebedsavonden te houden. Het thema voor deze week is “Eén in Gods hand”. Mooi, denken wij, om het jaar juist sámen in gebed te beginnen. En mooi vooral, om het met de Ene God te beginnen. Juist nu we die eenheid met God en met elkaar als vacante gemeente extra hard nodig hebben.

Gelukkig worden wij uitgenodigd tot die eenheid. Want als het alleen vanuit onszelf zou moeten komen zouden we waarschijnlijk eerder geneigd zijn op andere plaatsen en met andere doelen samen te komen. De wereld biedt tenslotte genoeg gelegenheden voor mensen met dezelfde interesse, passies of lusten om elkaar te ontmoeten. Maar God zelf nodigt ons uit om bij Hém samen te komen. In Johannes 17 bijvoorbeeld, waar de bijzondere eenheid tussen Vader en Zoon beschreven wordt, komt dit naar voren. Jezus vraagt de Vader om ons uit te nodigen, om deel te hebben aan die eenheid. Hij nodigt ons uit om één te zijn zoals Hij samen met de Vader één is.

Lees meer

Opgave Oliebollenactie 2008

Opgave VBK 2008

Opgave Oliebollenactie 2008 ( velden met een * zijn verplicht)

Naam: *
Adres*
Telefoonnummer *
E-mail: *
Verkoper*
Chauffeur*
Leeftijd*

Bijbelstudie ‘goed voor elkaar’

De gesprekkringen in onze gemeente werken de komende weken één of twee keer met het thema ‘goed voor elkaar’. De eerste Bijbelstudie die evangelist Martin van Dam hiervoor schreef gaat over Ruth 2. Deze Bijbelstudie, die ook aansluit bij de Bijbelleesweek van de HGJB, is nu op de site beschikbaar. Ook gemeenteleden die (nog) niet op een kring zitten, kunnen daardoor deze Bijbelstudie gebruiken. Klik hier

Beroepingswerk III


Tot onze spijt moeten wij meedelen, dat ds. Jacobs voor het beroep naar onze gemeente heeft bedankt. De Heere heeft een andere weg met hem gekozen. Hij blijft nog in Broek op Langedijk. Voor ons een teleurstelling, maar we mogen erop vertrouwen, dat de Heere een andere herder en leraar naar onze gemeente zal zenden. Wij wensen Ds. Jacobs en zijn gezin Gods Zegen toe op de plaats waar hij gesteld is. De beroepingscommissie.

Online kerkdiensten

Beste Bezoeker,

Vanaf heden zijn de kerkdiensten van Hervormd Sprang rechtstreeks te beluisteren via Kerkomroep.nl. Tevens kunt u na de diensten de kerkdiensten op het betreffend adres downloaden zoals u voorheen van ons gewend was.

Het adres is : http://www.kerkomroep.nl/?mp=k10994

Of via het menu Kerkdiensten | Kerkomroep Hervormd-Sprang

Met dank aan diegene die dit mogelijk hebben gemaakt.

Met vriendelijke groet,

De webmasters.

Beroepingswerk II

Beeld: Joost Schouten
Tijdens de kennismaking met Ds. Jacobs en zijn vrouw op 22 oktober jl. is er ook gefilmd hier van is een korte samenvatting gemaakt deze kunt u hier direct bekijken.

Beroepingswerk


Ds. Jacobs tijdens het bezoek aan de gemeente op woensdag 22 oktober 2008

DV 26 oktober zal Ds. Jacobs in de avonddienst voorgaan. Wij roepen de gemeente op om hier allen bij aanwezig te zijn. Na deze dienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken in ons Jeugdcentrum.Laten we de dominee en zijn vrouw en kinderen gedenken in onze voorbede in het vertrouwen dat de HEERE een nieuwe predikant naar Sprang zal zenden.

‘Gunnend geloven’

Een cursus van vier avonden onder leiding van evangelist Martin van Dam

Delen met anderen

Wat je beleeft in je geloof zou je graag willen uitleggen aan de mensen om je heen. Je kent hen en daarom gun je het hen. Niet dat ze ongelukkig zijn of iets lijken te missen, maar je bent ervan overtuigd, dat een mens niets beters kan overkomen dan Jezus Christus vinden.

Lees meer

VBK dit jaar weer top!

 

 

De laatste week van de zomervakantie was er weer de Vakantiebijbelklub. Hier kon het hele dorp niet omheen, omdat er bij de kerk en de ingangen van ons dorp nieuwe, prachtige borden stonden! Maar liefst 275 kinderen zijn op de Vakantiebijbelklub geweest, waar zij een hele leuke tijd hebben gehad.

Lees meer

Startdag

Zaterdagavond 20 september is iedereen welkom! Dus ook de kinderen jonger dan 12 jaar!
De leeftijd op de poster is bedoeld voor het volleybal.
De barbecue en bricks zijn natuurlijk geschikt voor de hele familie en de hele gemeente.
N.B. De kinderen die meegedaan hebben aan het middagprogramma zullen niet zoveel honger meer hebben.

13 september: Kijk de kerk!

 


Op open monumentendag 2008 (jaar van het religieus erfgoed) gaan de deuren van de Hervormde kerk van Sprang wijd open. We gaan terug naar sporen van de tijd voor de reformatie: een oude muurschildering van een devote monnik. Ook is er aandacht voor het orgel en de aanstaande restauratie daarvan. Er is een boeiend programma samengesteld, waaraan diverse experts medewerking verlenen.

 

Lees meer

Foto's VBK

De VBK is wel 'ff anders' dit jaar! Bekijk op de foto's ' hoe anders' het is:

Foto's van de tent opbouwen: klik hier

Foto's van de dinsdagavond: klik hier

Foto's van de woensdagmorgen: klik hier
Foto's van de woensdagmiddag: klik hier

Foto's van de VBK+ woensdagavond: klik hier

Foto's van de donderdagmorgen: klik hier
Foto's van de donderdagmiddag: klik hier
Foto's van de creative donderdag: klik hier

Foto's van de VBK+ donderdagavond: klik hier

Als de 'directe' link naar de foto's niet werkt surft u naar www.hervormd-sprang.nl/foto en komt u via het menu bij de foto's!

Door de overweldigende bezoekersaantallen op de foto pagina's kan het voorkomen dat het enige tijd duurt voor de foto's geladen zijn!

 

Avondprogramma tijdens VBK

Creatieve avond donderdag 14 augustus

Donderdagavond 14 augustus om 20.00 begint in de tent op het Molenplein een creatieve avond. Deze avond wordt met behulp van allerlei materialen een plantenbakje gemaakt in de vorm van een tas of een slak. De avond is met name bedoeld voor moeders van kinderen op de VBK, al is in principe iedereen welkom. Opgeven kan (alleen) op woensdag- en donderdagmorgen tot 10.00 in de tent bij Martin of Paulina van Dam of Ellen Nieuwkoop. Er kunnen maximaal 60 personen deelnemen. De kosten zijn slechts vijf euro (inclusief plantjes, koffie etc.). De opbrengst is bestemd voor de VBK.

 

Familiebingo

Op dinsdag 12 augustus wordt er in de VBK-tent op het Molenplein een “Familiebingo” gehouden. Deze bingo is voor jong en oud en ook de prijzentafel is voor alle leeftijden ingericht! De kaartenverkoop begint om 18.45uur en de bingo duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje. Kosten: € 0,50 per kaart. En... er is een superronde met superprijzen!!! Meer informatie: Marijn van Zelst, 342246.

 

VBK+

Voor jongeren vanaf twaalf is er woensdag-, donderdag- en vrijdagavond een super leuk programma in de tent. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Gerben voor de Poorte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), tel 0416-540879

Rondleidingen voor toeristen

Wie als vakantieganger door Sprang fietst ziet in één een oogopslag dat de Hervormde kerk aan de kerkstraat een bijzonder monument is. Deze zomer is het mogelijk om de historische kerk van Sprang te bezichtigen door u telefonisch aan te melden voor een rondleiding. Op de volgende dagen worden vanaf 15.00 uur rondleidingen aangeboden: Vrijdag 25 juli Donderdag 31 juli Woensdag 6 augustus Woensdag 13 augustus Entré 3,00 euro p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis) Aanmelden kan bij Teun Vos (0416-274207), hij kent de historie van het gebouw als geen ander en is ook de gids op bovengenoemde data.

VBK 2008

Mooi hé...

U kunt de borden die op verschillende plekken in ons dorp staan niet over het hoofd gezien hebben.

11 augustus is het weer zover… op het Molenplein verschijnt de bekende grote tent waarin later die week, van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 augustus de jaarlijkse Vakantie Bijbel Klub (VBK) zal worden gehouden. Dit jaar is het trouwens niet één tent, maar zijn het er twee. Dit heeft er mee te maken dat er dit jaar ’s morgens onder de naam Yellow Kids! een apart programma is voor tieners van 10-12 jaar.
Voor wie de VBK nog niet kent, een korte introductie..

Voor wie is de VBK?
Voor alle kinderen uit Sprang en Landgoed Driessen van 4 tot en met 12 jaar.

Wat is de VBK?
De VBK is een feestweek voor kinderen in de laatste week van de zomervakantie. ’s Morgens wordt er muziek gemaakt, gezongen, geknutseld, naar een bijbelverhaal geluisterd, op vrijdag samen gegeten, en… nog veel meer. ’s Middags doen de kinderen in hun groepje mee aan een spel.

Wat houdt het programma Yellow Kids! In?
s Morgens is er voor tieners van 10 tot en met 12 jaar een eigen programma in hun eigen tent. Dit programma is eigentijds, flitsend, ontspannend, snel, sportief, leuk, kortom, dat wil je niet missen! ’s Middags hebben de Yellow Kids! samen met de andere kinderen van het VBK een spelmiddag.

Wat is het thema van de VBK?
Dit jaar heeft alles van de VBK het thema ‘ff anders’.

Wanneer is de VBK?
Woensdag 13 augustus 10-12 uur 14-16 uur
Donderdag 14 augustus 10-12 uur 14-16 uur
Vrijdag 15 augustus 10.45-13 uur 18.30-20.00 uur (afsluitingsavond met theatervoorstelling)
Zondag 17 augustus 9.30 uur kerkdienst in de hervormde kerk van Sprang die is afgestemd op kinderen. De liedjes, verhalen en gebeurtenissen van de VBK komen hierin terug. Iedereen is van harte welkom!

Tenslotte…Entree: gratis
Info: Paulina van Dam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /tel. 0416-531012

 

 

Speurtocht door de Bijbel II op Villa Vlinderhof mei/ juni 2008

Voor de zomervakantie is de tweede module met lessen over de bijbel aangeboden aan zo’n 20 kinderen van openbare basisschool Villa Vlinderhof. Hieronder vindt u een verslag van Gerda Gouda, de ‘bijbellessen-juf’.

Het was een bijzondere ervaring om aan kinderen van tussen de 9- en 12 jaar, Bijbelse verhalen te vertellen, die voor de meesten totaal onbekend waren. Ik had een aandachtig gehoor.

Lees meer

Geboren...

Bij de evangelist Martin en Paulina van Dam is een zoon geboren!

Wij feliciteren Martin en Paulina met dit wonder uit Gods hand.

VBK 2008: ff Anders / Medewerkers en Pannenkoekenbakkers gevraagd!

Voor de VBK, die gehouden zal worden op D.V. 13, 14 en 15 augustus, zijn de voorbereidingen weer in volle gang. Om verschillende redenen is de VBK dit jaar “ff anders”.

  • Het thema dit jaar is ‘ff anders’. Het bijzondere aan dit thema is dat alle verhalen dit jaar over de Here Jezus gaan. Jezus is anders; Hij was (en bleef) God en werd mens. Hij is Koning, maar diende. Hij genas niet alleen zieken, maar vergaf ook zonden.
  • “ff anders” is ook het programma voor de oudste groep. Vanuit de HGJB is er een speciaal programma voor tieners (10 -12 jarigen) ontwikkeld. Vanaf dit jaar willen wij hier ook mee gaan werken. Dit heeft tot gevolg dat de tieners in de ochtend een eigen programma volgen, maar ’s middags wel meedoen met het spel.

Als stuurgroep bidden we dat de VBK er ook dit jaar toe mag bijdragen dat mensen in Sprang zullen belijden dat “Jezus is Heer”. In Zijn Naam hopen we er weer een fijne week van te maken.

Lees meer

Speurtocht door de bijbel II

Binnenkort start een nieuw blok met lessen over de Bijbel op de openbare school Villa Vlinderhof. Onze kerk draagt hiervoor verantwoordelijkheid, maar de lessen horen bij het project ‘Leven in Landgoed Driessen’.

Kijk voor meer info op www.leveninlandgoeddriessen.nl

Dauwtrappen

Laatste aankondiging. Op 1 mei bent u, zijn jullie om 07.15 u. in het jeugdcentrum welkom. Voorafgaand aan de kerkdienst gaan we zingen, bidden, wandelen, krentenbol(len) eten, verder wandelen, en weer terug in het jeugdcentrum. Kosten: een gift in de bus die daar klaarstaat. Opgave t/m 28 april van aantal personen en leeftijden:

1)Een telefoontje (543 188) naar Marian Schut. Of:

2)Een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )naar Eline van Beek.

Het zal vast gezellig worden, daarom graag tot ziens! Eline van Alphen, Marian Schut en Jan Lam, de activiteitencommissie.

Rommelmarkt 2008

Voor het eerst ook aanmelden via de website!
Meldt u aan, zonder de zeer vele vrijwilligers jong en oud is deze organisatie niet mogelijk. Wij maken het u zo gemakkelijk mogelijk: een formulier dat achter in de kerk ligt,
internet www.hervormd-sprang.nl , telefonisch bij Wim Haverhals (0416-275329), e-mail \n Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij de andere commissie leden.
Klik hier om u aantemelden!

DVD Afscheidsavond

Van de afscheidsavond van de Familie Tekelenburg is een DVD gemaakt, deze is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0416-712468. De kosten van de DVD bedragen €7,50.

 

Hier een voorproefje van de DVD:

 

Video: Joost Schouten

 

Hervormde gemeente Sprang treedt naar buiten met nieuw logo!

Herkenbaar, eigentijds, kort maar krachtig, duidelijk, fraai, stijlvol, etc. Allemaal woorden die van toepassing zijn op het nieuwe logo van onze gemeente. Samen met de PR-commissie heeft Maarten voor de Poorte het ontwerp gemaakt en inmiddels heeft de kerkenraad het logo vastgesteld. Op alle officiële post van onze gemeente komt dit logo te staan, maar uiteraard is het ook te gebruiken op posters, uitnodigingen etc. Via William Haverhals is het logo te verkrijgen, downloaden kan natuurlijk ook ga hier voor naar Extra>Beeldbank of klik hier

PR Commissie

(Rinie Bax, Martin van Dam, Nelleke Haverhals, William Haverhals, Joost Schouten, Maarten voor de Poorte)

Deze week rijdt er een verhuiswagen door het dorp

Als gemeente namen we afscheid van onze predikant ds. Tekelenburg en zijn gezin. De verhuiswagen rijdt naar IJsselstein. Beste pastoriebewoners, we zullen jullie missen! Dankbaar zijn we voor zes jaar werk in ons midden; een mooie tijd. Looft de Heere mijn ziel, en al wat binnen in mij is Zijn heilige Naam.

Meer foto's van de afscheidsavond vindt u door hier te klikken.

Belijdenis 2008

 

We willen iedereen bedanken die ons in de afgelopen weken middels een kaartje, persoonlijk, of op welke andere wijze dan ook, een goede dienst heeft toegewenst en heeft gefeliciteerd met ons belijdenis doen.

Ook de aanwezigheid van zoveel mensen op de Eerste Paasmorgen in de kerkdienst heeft ons zeer goed gedaan, en doen ervaren dat we deel uit maken van Zijn wereldwijde kerk.

 

vlnr: Sander Kerstens, Joost Schouten, William Haverhals, Annika den Dekker, Marcel Hoevenaar, Marcel Schapendonk, Hendrik Raamstijn, Marit Uijl, Martin Lam, Toine Bogers, Ds. Tekelenburg, Jojanneke Roos.

 

 

Gezocht: Pastoraal medewerker

De kerkenraad van de hervormde gemeente te Sprang bij Waalwijk NB, zoekt wegens vertrek van de huidige functionaris een

Pastoraal medewerker

Het betreft een functie voor vier dagdelen per week.

We zoeken iemand die met de predikant in onze grote gemeente gaat werken binnen de diversiteit van het pastoraat en het overige gemeentewerk.

De vacature ontstaat per 1 september a.s. Omdat a.s. 30 maart de predikant de gemeente verlaat, is het mogelijk dat de nieuwe pastoraal werker al eerder in dienst treedt.

Lees meer

Vernieuwde Website

Beste Bezoeker,

Zoals u heeft gezien is de website weer online gegaan, niet alleen is het uiterlijk veranderd maar ook de aangekondigde Column van Jan en Martin Lam staat nu reeds online. We hopen dat deze site u en jou helpt om op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in de gemeente.

De webmasters

Willam Haverhals
Hilbert Spuijbroek
(Martin van Dam)

P.S. We hopen dat u en jij ons helpt om de website up to date te houden! Daarnaast ontvangen we graag tips om de website verder te verbeteren.

 

Wat geloven christenen over...?

Op dinsdagavond 29 januari is de startavond van de Emmaüscursus.

Voor iedereen die het christelijk geloof beter wil leren kennen, is dit een geweldige kans om in 7 avonden een stap verder te zetten.

Hoe ziet de cursus eruit?

U moet zich voorstellen dat we met een divers gezelschap (wel of niet betrokken bij een kerk) van ongeveer 10 á 15 mensen aan de hand van een cursusmap in gesprek gaan over thema's die te maken hebben met het christelijk geloof.

Lees meer

De nationale gebedsweek 2008

In de week van 20 t/m 26 januari willen wij als voorbereidingscommissie van het gebedsuurtje net als het voorgaande jaar weer 3 bijzondere gebedsavonden houden. Op die manier willen wij in onze gemeente invulling geven aan de landelijke gebedsweek. Dit jaar met het thema "Bidden met open Handen". Daarin wordt zichtbaar dat bidden met open- en oprechtheid te maken heeft. Een overgave aan God die gefundeerd is op een wederzijds vertrouwen om te delen en te geven, maar tevens de verwachting om te mogen ontvangen. Zo worden deze open handen weer bruikbaar om andere te helpen en hen te laten delen in wat wij van Hem mochten ontvangen.

Wij willen u en jou in staat stellen om midden in ons jachtige leven heel gericht wat stille tijd te nemen om hier meer bij stil te kunnen staan. De avonden worden gehouden op maandag 21, woensdag 23 en vrijdag 25 januari in de rechter torenkamer van onze kerk. De avonden staan gepland tussen 19.00 uur -19.45 uur. U en jij zijn van harte welkom ook als u/jij iemand bent van weinig woorden. Als voorbereiding op deze week zullen wij op zondagochtend 20 januari voorafgaand aan de dienst gebedsfolders uitdelen. Dit zijn de folders die landelijk gebruikt worden tijdens deze gebedsweek. Zo kunt u thuis alleen of met uw gezin stil staan bij deze gebedsweek. Ook aan de kinderen hebben we gedacht, hiervoor is namelijk een speciale editie van de gebedsfolder beschikbaar. Deze zal samen met de folder voor de volwassenen als gezinspakket worden uitgedeeld. Om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van deze folder vragen wij u/jij om één folder per gezin in ontvangst te nemen.

Wij hopen u zo tot steun te zijn in uw/jouw persoonlijk gebedsleven juist wanneer dat in bepaalde omstandigheden op de proef wordt gesteld. Ook als u zich wel eens alleen voelt in uw gebed dan weet u zich nu gesteund aan het begin van een nieuw jaar door duizenden medechristenen door heel Nederland. U kunt samen met hen God bidden om Zijn zegen voor u en uw naasten wereldwijd. We hopen u maar ook jou graag te ontmoeten op één van de gebedsavonden, want jong en oud is van harte welkom. Kom de onmisbare onderlinge verbondenheid door het gebed ervaren op deze avonden. Het beste voornemen in het nieuwe jaar!

Nieuwe legende rondom Sprangse kerk?

In een ver verleden, rond het jaar 1600, voltrok zich een grote omwenteling in het dorp Sprang. Men brak met de Rooms Katholieke kerk en koos voor de Reformatie. Zoals op veel plaatsen betekende dat ook hier dat de kerk van beelden werd ‘gezuiverd’. Beelden horen niet thuis in een protestantse kerkdienst waar het gaat om het Woord. Kort na deze reformatie in de Sprangse kerk, gebeurde er echter iets wat de gemoederen in beroering bracht: op één hoek van de toren verzakte het fundament waardoor een stuk van de torenmuur in elkaar stortte en er een groot gat achterbleef. Dit gat zou 300 jaar onaangeroerd blijven. Al snel ging de legende door het dorp dat Maria met geweld de kerk was uitgevlogen uit ongenoegen met de reformatie. Zou ze ooit nog terugkeren?
Sinds het gat in de toren in 1911 is dichtgemaakt, lijkt dat haast onmogelijk geworden.
Tenminste… tot eerste kerstdag 2007. In alle vroegte treft de koster een één meter hoog beeld van een vrouwspersoon aan dat voor de deur van de kerk heeft postgevat. Wat is dit? Zou het kunnen dat Maria zich weer meldt bij de Nicolaaskerk, maar deze keer wel netjes via de deur het gebouw wil betreden?
Onze koster blijkt echter voluit reformatorisch en weet het beeld met succes buiten de kerk te houden en achter het muurtje naast de ingang te leggen (foto). Na daar enige tijd gelegen te hebben, is het beeld enkele dagen later met onbekende bestemming verdwenen. Is dit het begin van een nieuwe legende rond de Sprangse kerk? Hebben we er een bedevaartsoord bij in het dorp? Nee, daar zijn we te protestants voor. Dus beter: Gelieve voortaan geen tuinbeelden voor de kerkdeur te plaatsen!

Oliebollenactie brengt ruim 5000 euro op!


Foto's van de het oliebollenbakken staan online, ga direct naar het album door op de oliebollen te klikken!

We willen alle medewerkers bedanken voor hun medewerking, mede dank zij jullie hulp hebben we schitterend resultaat bereikt. €5003,35 nettowinst.  Een ieder een prettige Oudejaarsviering en een gezegend 2008 gewenst.

Kerst vieren we dit jaar in de kerk?

Zoals elke zondag, gaan ook met kerst de deuren van de kerk open voor iedereen. Rond de jaarwisseling zijn er ook extra diensten om het oude jaar in de kerk af te sluiten en het nieuwe er te beginnen. Naast gemeenteleden hopen we ook gasten en belangstellenden te verwelkomen.
 
Alle diensten zijn in de grote kerk aan de kerstraat in Sprang:
 
Eerste kerstdag: 9.30 uur kerstdienst, 17.00 uur kinderkerstfeest (zondagsschool)
Tweede kerstdag: 9.30 uur kerkdienst
 
Oudejaarsavond: 19.30 kerkdienst (bij kaarslicht)
Nieuwjaarsdag: 10.00 uur kerkdienstOliebollenactie

Het loopt nog niet echt storm met aanmeldingen voor de oliebollenactie. Zoals u weet worden er op Oudejaarsdag weer oliebollen gebakken, dit jaar voor de 48e keer. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze Kerk. Er zijn al wel aanmeldingen ontvangen, maar nog lang niet voldoende. Vooral chauffeurs en bezorgers hebben we nodig. Ook medewerkers, die al jaren en jaren meehelpen en het vanzelfsprekend vinden om weer
mee te doen, dienen zich wel op te geven. Meld u/je s.v.p. met spoed aan bij Koos de Jong of Joke Haverhals. Er moet nog veel voorbereidend werk gedaan worden, daar is nog veel tijd voor nodig, maar dan moeten er wel voldoende medewerkers zijn. Wij rekenen op een massale reactie. Het is maar voor een paar uurtjes. Het moet u toch lukken om hiervoor vrij te vragen. Help ons, meld u aan en laat ons niet in de steek. Hartelijk dank voor uw/jou medewerking. Koos de Jong (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) tel. 0416-276634 of 06-36374659

Foto's Erwtensoepmaaltijd

Woensdagavond 28 november heeft vrouwenvereniging Tabitha (evenals vorig jaar) een erwtensoepmaaltijd georganiseerd, voor leden van de vrouwen- en mannenvereniging en alleenstaande 50 plussers uit onze gemeente. Een 60-tal leden en alleenstaande genoten van de heerlijke vers gemaakte erwtensoep. Voor een fotoverslag klikt u hier.

Missionair werker en predikant werken nauw samen

 

"Op slechts enkele kilometers van pretpark De Efteling ligt Sprang-Capelle, een protestantse enclave in rooms-katholiek Noord-Brabant. Midden in het dorp staat de Grote of Sint Nicolaaskerk. Hier komt elke week de Hervormde gemeente samen. Ds. M.J. Tekelenburg is de gemeentepredikant. Sinds een jaar wordt hij – naast een pastoraal werker - bijgestaan door missionair werker Martin van Dam."

Zo start het artikel dat deze week verscheen in het blad ledenblad Tijding van de IZB het hele artikel kunt u hier downloaden (PDF)

 

Tijding
Tijding is het gratis kwartaalblad voor IZB-leden en deelnemers aan het aandeelhoudersprogramma. Tijding bevat, naast IZB-nieuws, ook columns, reportages en artikelen. Wilt u ook Tijding ontvangen? Word lid! Zo steunt u de IZB en blijft u betrokken bij het zendingswerk in Nederland.

(Bron:www.izb.nl)

Nieuwe website: Voel je thuis!

Beste bezoeker,

Welkom op de splinternieuwe website van de Hervormde gemeente Sprang. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de site tijdens het startweekend te kunnen lanceren. Het thema van de start van kerkelijke activiteiten is 'voel je thuis!'. Wat ons betreft geldt dat ook voor deze website: voel je thuis! We hopen dat deze site u en jou helpt om op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in de gemeente. Tegelijk geven we ons visitekaartje af aan iedereen die als gast onze site bezoekt. Hervormd Sprang is een gemeente waar iets gebeurt... Eerlijk gezegd zijn we ook wel een beetje trots, maar vooral dankbaar aan onze God!

De webmasters

Willam Haverhals
Hilbert Spuijbroek
(Martin van Dam)

P.S. We hopen dat u en jij ons helpt om de website up to date te houden! Daarnaast ontvangen we graag tips om de website verder te verbeteren. Voel je thuis!

Lessen over de Bijbel en het christelijk geloof op Villa Vlinderhof

De Nederlandse samenleving heeft christelijke wortels. Ook vandaag de dag spelen kerk en geloof nog een belangrijke rol in de maatschappij. Dat geldt zeker ook voor het dorp Sprang-Capelle, wat van oorsprong een orthodox protestants dorp is. Kennismaken met deze traditie is voor iedereen de moeite waard. Het draagt bij aan begrip van onze cultuur en aan respect voor christelijk geloof en religie in het algemeen. Bekende bijbelse verhalen komen terug in spreekwoorden, schilderijen, literatuur etc.

Omdat we als kerk de kennis en mogelijkheden in huis hebben, leek het ons de moeite waard om godsdienstlessen op de openbare basisschool Villa Vlinderhof aan te bieden. Andere kerken in de omgeving steunen dit initiatief. We zijn blij dat ook de school positief op dit voorstel heeft gereageerd, want het biedt ons de mogelijkheid om iets te betekenen voor het dorp en de nieuwbouwwijk Landgoed Driessen. Waarbij natuurlijk ook geldt dat wij het belangrijk vinden dat thema’s en verhalen uit de bijbel niet vergeten worden.

Lees meer

Russisch-sprekenden gezocht

De GZB heeft de hervormde gemeente Sprang gevraagd van 21-26 september twee gasten in de gemeente te ontvangen: een christelijke uitgever uit Rusland en een predikant uit Kazachstan. Laatstgenoemde kan engels. Beiden spreken ook Russisch. Voor contact met hen, zou het handig zijn als af en toe iemand, die Nederlands en Russisch kent, bij het programma aanwezig zal zijn. Kortom: Wij zijn op zoek naar mensen in onze regio, die Russisch kennen en gedurende die dagen één of meer dagdelen mee willen maken en willen fungeren als tolk. Misschien kunt u of jij ons ook op iemand wijzen, die wij dan hiervoor kunnen vragen. Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Marijn van Zelst, ouderling voor zending en evangelisatie in Sprang, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 0416-342246 of met ds. Tekelenburg, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 0416-272380.

Site Update!

Sinds maandag 8 januari is het foto archief weer online en te bekijken op....

 

Lees meer

De oliebollenactie was weer een groot succes!

De oliebollenactie oliebollenis dit jaar wederom een groot succes geworden, we hebben ruim 15.000 oliebollen gebakken en ze zijn nagenoeg allemaal verkocht, we hadden slechts 6 zakken over.Het is ieder jaar weer een hele klus om dit te organiseren, we hebben dit jaar 121 medewerkers nodig gehad om de oliebollen te bereiden, bakken, inpakken en verkopen.

Lees meer

Kerst

Een Kerstgroet van de webmasters.

Image

 

Janken en lachen tijdens Scholierenweekend HGJB

De inschrijving voor het Scholierenweekend van de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) opende om twaalf uur s nachts. Na acht minuten hadden bijna driehonderd tieners een plaats geboekt. "Dit weekend is een mooi moment om op te laden.''

Lees meer

Uitnodiging

De kerkenraad van de hervormde gemeente Sprang en de IZB - vereniging voor zending in Nederland, nodigen u hartelijk uit voor de dienst op zondag 20 augustus 2006 waarin de heer M. van Dam in de bediening van evangelist gesteld zal worden. Martin van Dam zal als missionair werker actief zijn in de nieuwbouwwijk Landgoed Driessen en heeft daarnaast als taak gemeenteleden toe te rusten om het Evangelie door te geven in hun directe omgeving. De kerkdienst, waarin ds.M.J. Tekelenburg en ds. D.Ph.C. Looijen zullen voorgaan, vindt plaats in de kerk aan de Kerkstraat in Sprang-Capelle en vangt aan om 9.30u. Tijdens de dienst is er kinderoppas in het Jeugdcentrum, Kerkstraat 28. Na de dienst bent u hartelijk welkom in het Jeugdcentrum voor een kopje koffie of thee. Namens de kerkenraad,                                Namens de IZB, Ds.M.J. Tekelenburg                                    Ds. D.Ph.C. Looijen

HGJB: 'Jongeren tot hun 23e begeleiden'

De Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) wil dat kerkelijke gemeenten jongeren van hun eerste levensjaar tot hun 23e jaar continu begeleiden. "Wij moeten voorkomen dat ze er ergens tussenuit kunnen vallen'', aldus directeur Harmen van Wijnen.In een gisteravond gepresenteerd beleidsplan doet de HGJB, die werkzaam is in de Protestantse Kerk in Nederland, zijn visie tot eind 2010 uit de doeken. In dat jaar moet "minimaal de helft van de aangesloten kerkelijke gemeenten zijn gestart met het opzetten van een continue begeleiding'' van de jeugd.

Lees meer

Elke maand 400 tieners uit de kerk

Per maand verlaten zo'n vierhonderd jongeren tussen de 12 en 18 jaar de kerk. Voornaamste redenen daarvoor zijn dat hun ouders niet langer naar de kerk gaan en dat de jongeren zich niet thuis voelen in de kerk.Dat blijkt uit het onderzoek 'Op kousenvoeten de kerk uit', dat bijbelschool De Wittenberg deed onder 113 protestantse, gereformeerde en evangelische gemeenten. Het onderzoek werd zaterdagavond in Biddinghuizen gepresenteerd tijdens de pinksterconferentie van stichting Opwekking.

Lees meer

DAUWTRAPPEN en PICKNICKEN

 

PRIMEUR:

 

DAUWTRAPPEN

EN PICKNICKEN

 

HEMELVAARTSDAG 2006

07.30 - 09.15 UUR

 

VOOR ALLE LEEFTIJDEN!

 

START EN EINDE

 IN HET JEUGDCENTRUM

 

***

 

OPGAVE:

ZIE “VOETIUS” 11 EN 18 MEI

 

Lees meer

Activiteiten rond de kerk van Sprang

Sprang-Capelle – Op zaterdag 29 April wordt de jaarlijkse rommelmarkt en bazar georganiseerd. Rond de kerk van Sprang bruist het van de activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om de kerk en toren te bezoeken. Naast de gehele cultuurhistorie staat hierin het bijzonder het gebrandschilderd raam centraal, die sinds maart 2006 in de kerk aanwezig is.

Lees meer

Zestig procent van de jongeren leest regelmatig de Bijbel

Zestig procent van de kerkelijk betrokken jongeren in de Protestantse Kerk leest dagelijks of een paar keer per week uit de Bijbel. Hun belangrijkste doel is daardoor te groeien in hun relatie met God. Dat blijkt uit onderzoek van de protestantse jongerenbond HGJB, actief in de Protestantse Kerk in Nederland.

Binnen het project Leer me lezen deed de bond onderzoek onder 315 tieners en jongeren in de leeftijd vanaf 12 jaar. De jongeren werden benaderd via het informatieblad HGJB-Link en via catechesegroepen. 

Lees meer

Achtergrondinformatie gebrandschilderd raam

Op 18 maart 2006 is voorzover wij kunnen nagaan, het eerste gebrandschilderde raam in onze kerk onthuld. Het raam is geschonken door een gemeentelid dat ook het onderwerp ‘De Goede Herder’ heeft aangedragen. Een aantal vergaderingen tussen schenker, glazenier Huub H.J. Kurvers en een commissie vanwege het kerkbestuur, waarin de schetsen van de glazenier diepgaand en breed werden besproken en vervolgens door hem werden aangepast, hebben geresulteerd in het uiteindelijke ontwerp.

Afbeelding 065.jpg

Lees meer

Naar aanleiding van de SING-IN

Afgelopen zaterdag was de SING-IN 2006. Het was een erg leuke en geslaagde avond. Veel gezongen en veel gehoord. Vanaf deze plaats nogmaals dank aan medewerkers van de sing-in en bezoekers, wat boven verwachting was!! Na aftrek van de kosten kunnen we een bedrag van 150,- euro overmaken naar onze zendeling Ds. P.Versloot. Ook daarvoor dank. Graag nog even de enquête invullen die op onze site staatwww.jazs.net . Zodat wij ook weten wat JIJ er van vond.

TN_PIM0241.jpg 

Janneke Raamstijn en Zuid-Afrika

zuidafri.jpg

Zoals u en jij hebt kunnen lezen en hebt gehoord, heb ik een Discipelschap Trainings School gedaan bij Jeugd met een Opdracht. Tijdens de outreachfase ben ik naar Zuid Afrika geweest. Op donderdag 30 maart wil ik wat meer vertellen over mijn ervaringen van het afgelopen half jaar. Bent u/jij nieuwsgierig naar wat het nu precies is, of wilt u foto's zien van de reis naar Zuid Afrika dan nodig ik u uit om op 30 maart naar het Jeugdcentrum te komen. Vanaf 19.45 uur is er koffie en om 20.00 uur zal het programma beginnen. Tot dan. Janneke Raamstijn.

Zoals u en jij hebt kunnen lezen en hebt gehoord, heb ik een Discipelschap Trainings School gedaan bij Jeugd met een Opdracht. Tijdens de outreachfase ben ik naar Zuid Afrika geweest. Op donderdag 30 maart wil ik wat meer vertellen over mijn ervaringen van het afgelopen half jaar. Bent u/jij nieuwsgierig naar wat het nu precies is, of wilt u foto's zien van de reis naar Zuid Afrika dan nodig ik u uit om op 30 maart naar het Jeugdcentrum te komen. Vanaf 19.45 uur is er koffie en om 20.00 uur zal het programma beginnen. Tot dan. Janneke Raamstijn.

Vrijdagavond 24 maart is het weer DUIFAVOND!!

Na de actie rugzak willen we weer eens een gewone duifavond houden, en wel op vrijdag 24 maart. Wat we gaan doen? Dat zien jullie die avond vanzelf wel. Er liggen in ieder geval formulieren voor jullie klaar om je op te geven voor het duifkamp in mei. Alle reden dus om te komen.  De deuren staan weer vanaf 19.45 uur voor jullie open.

Progeye.gif

Verslag autowas actiedag Ds. Pieter Versloot

Ook de zending en evangelisatie commissie (ZEC) besluiten om voor het gemeente project “het werk van ds. Pieter Versloot in Kazachstan” een activiteit te organiseren. Zo ontstaat er na wat denkwerk het idee om een autowas-actiedag met bijbehorende versnapering in en bij het jeugdcentrum te organiseren. De actie wordt in maart gepland dus moeten er wel warme versnaperingen bij zijn. Nu nog zoeken naar veel medewerkers. De leiding van het jeugdwerk, het jeugdwerk en de kerkenraad wordt benaderd. Zo komt al snel de ene na de andere opgave binnen. En zo zal de actiedag op zaterdag 18 maart 2006 plaatsvinden.

Afbeelding 046.jpg Afbeelding 052.jpg

Lees meer

Nieuw raam verrijking voor de kerk

Op 18 maart 2006 is voorzover wij kunnen nagaan, het eerste gebrandschilderde raam in onze kerk onthuld. Het raam is geschonken door een gemeentelid dat ook het onderwerp ‘De Goede Herder’ heeft aangedragen.

Afbeelding 065.jpg

 

Lees meer

KOM ZATERDAG NAAR DE SING-IN!!!!

Fijn om als heel de gemeente, jong en oud, met elkaar Gods lof te zingen. Het belooft een hele fijne avond te worden. U en jij bent van harte welkom!

dirigent stok.gif Het thema is: "I LOVE richting aangeven"

OPROEP: GEZOCHT MEDEWERKERS VOOR DE WEBSITE

hole_in_wall_eyes_md_wht.gif

Wie heeft er zin om mee te werken aan de berichtgeving voor de website, zoals het mee willen maken van verslagen van activiteiten in onze gemeente en eventueel daarbuiten. maar je kunt ook denken aan het maken van interviews, foto's maken van activiteiten. Je kan van een website zoveel leuks maken, maar dan heb je wel een groepje nodig die daar mee aan de slag wil. Dus als je interesse hebt om mee te werken mail dan naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's stamppotmaaltijd

De foto's van de stamppotmaaltijd van 8 februari jl staan op de site onder nieuws en foto's.

IMG_1478a.jpg

Sing-IN "I love richting aangeven"

Zaterdag 18 Maart is er geen moeite bespaard gebleven om weer een pakkende avond te organiseren die jong en oud(er) zeker aan zal spreken. Naar aanleiding van het thema “I Love Richting aangeven” gaat Ds. Troost (die van de boekjes) op zijn eigen manier in op de Richting die God ons wil wijzen en over hoe en waarom we die Richting moeten/kunnen gaan.

Dsc00692.jpg

Lees meer

VREEMD

VREEMD, Vreemd, dat 100 euro zo veel lijkt als je naar de kerk gaat, maar zo weinig als je ermee gaat shoppen. Vreemd, hoe lang het duurt God een uur te dienen, maar hoe snel 90 minuten voetbal omgaan. Vreemd, hoe lang een paar uur in de kerk duurt, en hoe kort dat is, als je naar een film kijkt.

Lees meer

Nagekomen bericht Voetius

Vacatures Kerkenraad: Op de stemmingsvergadering van dinsdag 14 februari zijn verkozen tot ouderling voor pastoraat dhr. A.J. Bogers, Tooropstraat 9 en dhr. J.H.W. Roubos, Kievit 78 en tot diaken dhr. J.J. de Jong, Vermeerstraat 15. Zij hebben t/m dinsdag 21 februari de tijd de roep te overwegen. Wij bevelen hen in meeleven, bijvoorbeeld een kaartje, en voorbede aan. Denk in de voorbede ook aan ons als kerkenraad en gemeente in de wens, dat de vacatures vervuld mogen worden.

Recordaantal bezoekers deze week

Van de week was een heuglijke  voor deze website. De teller is van de week de 15.000 gepasseerd. Ook is er van de week een record geboekt met maar liefst 3300 bezoekjes. Fijn dat zoveel mensen de website weten te vinden. Ook buiten Sprang krijgen wij regelmatig signalen van mensen die onze website bekijken.Wegens technisch onderhoud zijn de foto?s tijdelijk van de site af. De komende weken zullen deze worden teruggezet.

25 Februari: DUIFRESTAURANT

Ook dit jaar opent de Duif de deuren van haar restaurant. Het doel dit jaar is: rugzakken voor kinderen van de ondergrondse kerk. Zie voor meer info www.sdok.nl

De nationale gebedsweek

In de week van 8 t/m 15 januari willen wij als voorbereidingscommissie van het gebedsuurtje 3 bijzondere gebedsavonden houden. Op die manier willen wij in onze gemeente invulling geven aan de landelijke gebedsweek.

Lees meer

Cabaret: Hans Savert

 Op zaterdag 21 Januari is het zover: Hans Savert komt naar ons Jeugdcentrum!!!! Je zult hem misschien kennen van het programma van 'Dubbelzout', waarbij hij in een duo speelde en daarmee eerder in Sprang optrad. Nu heeft hij een soloprogramma en keert hiermee terug!!!

 Hans Savert is een solocarriere begonnen en zal een avondvullend programma brengen met een lach en voldoende stof tot nadenken.

De cabaretier heeft o.a. de programma's  'Navenant' en 'Beslagen tong'  in zijn repertoir en zal één van zijn programma's brengen.
Lees meer....

Gala-avond Jazs/Watch!

Hallo Jongelui!rnrnJullie hebben er lang op zitten wachten, maar..............hij is er weer, de GALA-AVOND! Deze vindt plaats op woensdag 28 december 2005. Vanaf 18:30 uur ben je van harte welkom in het jeugdcentrum. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want voor ? 5,- krijg je een gala-diner ?n een gezellige avond! Opgeven uiterlijk voor 24 december bij Wouter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-48072908) of bij Claudia (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) / 06-30476963) Dresscode: GALA!!!rnrnGroetjes,rnJazs/Watch! leidingrnClaudia, Wouter, Mirjam en Marit

De toekomst? E?n ding is zeker: God is getrouw!

Johannes mag niet opschrijven wat de zeven donderslagen zeggen. Nu weten wij dus niet wat die donderslagen betekenen! Waarom is dat eigenlijk? Wel, velen hebben door de eeuwen heen geprobeerd uit te rekenen hoe laat het is op Gods wereldklok. Maar dan geeft Jezus dit antwoord: 'Het is niet uw zaak de tijden of gelegenheden te weten, waarover de Vader de beschikking aan Zich gehouden heeft...' (Handelingen 1:7)

Lees meer

Punten agenda Duif

Hallo, Is het mogelijk onderstaande punten op te nemen in de agenda voor de Duif? 2 december "Sint op bezoek bij de Duif" 17 december "Kerstviering Duif" 25 februari "Duif restaurant" 10 maart "Night of the Praise" Met vriendelijke groet, Leon Mewis -- No virus found in this outgoing message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.1.362 / Virus Database: 267.13.3/173 - Release Date: 16-11-2005

'We zijn zo geremd in het getuigen van Christus'

Komende donderdag houdt CV/Koers samen met de Christelijke Hogeschool Ede een themadag over de gaven van de Geest. De hervormd-gereformeerde prof. dr. J. Hoek doet een opvallende oproep om deze 'blinde vlek' in de gereformeerde traditie te corrigeren. "Er is zoveel matheid en lauwheid.''

 

Jan Hoek is volgende week dagvoorzitter van een conferentie over de gaven van de Geest. Aan de vooravond schreef hij in CV/Koers een vurig pleidooi om "de vensters open te zetten'', zodat in de christelijke kerk vandaag "de wind van de Geest alle vertrekken kan doorwaaien''. Hij vergeleek die kerk met een "patiënt in ademnood'', die "wanhopig snakt naar adem''. "Waarom zouden we als kinderen van de Reformatie niet van harte openstaan voor genadegaven als tongentaal en profetie, genezing op gebed en bevrijding van demonische bindingen?''

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Lees meer

Kids 4 truth

image.gif

 

Spread the Word about Kids 4 Truth! (http://www.kids4truth.com)

This Christmas season, many of you will come into contact with children in many different situations.  What better time of the year than now to introduce these children to the Gospel?  Kids 4 Truth has some creative ideas you might want to try: 

 

Lees meer

Predikant hoopt op domino-effect door Stolwijk

STOLWIJK - Ds. Coen van Hoogstraten, hervormd predikant in Stolwijk, hoopt dat de genezingsbediening die in zijn gemeente is ontstaan, een domino-effect heeft op andere gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Van Hoogstraten zei dat gisteren tijdens een predikantendag die het Evangelisch Werkverband in Stolwijk organiseerde, onder het thema 'Opwekking in de Protestantse Kerk?'. De dag, die een kleine veertig bezoekers trok, vond plaats in het hervormde verenigingsgebouw in Stolwijk.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Lees meer

Vind jij geloven moeilijk?

durfmerk.gif

Vind jij geloven moeilijk. Heb jij ook weleens twijfels over het geloof?

Binnenkort start de cursus waarom Jezus? Een gratis cursus via internet over de basis van het geloo f. De cursus kun je individueel en vanaf je computer volgen.

Inschrijven is eenvoudig. Schrijf je in!: www.waaromjezus.nl

Recordaantal bezoekers deze week voor website

Deze website is nu 10 weken in de lucht en heeft afgelopen week een recordaantal bezoekers gehad. Afgelopen week bezochten maar liefst 1400 mensen de site terwijl dat normaal tot nu toe een derde van dat aantal is. Hoe deze stijging te verklaren is is ons niet bekend, verheugend is het wel.

Verhalen uit de oude doos: Wacht kampverslag 2002

Iedereen stond vrijdagavond om zeven uur klaar bij het Jeugdcentrum om te vertrekken naar het kampgebouw. Alleen William was er niet omdat hij ziek was. Het was een heel geklungel om de tassen van iedereen in de auto en het karretje te stoppen. Toen eenmaal iedereen in een auto zat, vertrokken we naar Reusel.

Toen we in Reusel arriveerden, rende iedereen naar boven om een goede slaapplek te vinden, maar uiteindelijk werd alles toch maar weer veranderd en gingen de heren op de oorspronkelijke damesslaapzaal liggen en andersom. Toen iedereen alles uitgepakt had en de koffie klaar was, opende Maarten het kamp. Marijn, Haske en Clazien vertelden in het kader van de bezinning

Lees meer

Evangeliseren in de vakantie

Oasekamp 18 – 23 juli 2005

Deze zomer ben ik voor de eerste keer als leiding naar het Oasekamp geweest. Het Oasekamp wordt heel de zomervakantie in Doetinchem georganiseerd. Elke week (van maandag tot en met zaterdag) zijn er verschillende kampen. Er zijn jongens- en meisjeskampen in verschillende leeftijden. Ik had het jongste meisjeskamp (9 en 10 jaar). Het doel van de Oasekampen is evangelisatie. Iedereen is welkom in het kamp. Hieronder kunt u mijn ervaringen lezen van de kampweek.

Lees meer

Gemeenteavond & minicursus missionair gemeente-zijn

Dit najaar willen wij een gemeentebrede bezinning starten op het thema ‘missionair gemeente-zijn’. Daarbij gaat het om de vraag of wij als gemeente openstaan voor en gericht zijn op de niet-christelijke bewoners van Sprang. Proberen wij deze mensen te bereiken met het evangelie, zijn wij bereid ze op te nemen in de gemeente, bieden wij hen de gelegenheid te leren over het christelijk geloof en met christenen op te trekken of werpen wij, bewust of onbewust, drempels op waardoor buitenkerkelijken zich liever niet bij ons aansluiten? Genoeg vragen dus voor een uitgebreide bezinning!

Lees meer

Gevraagd: jonge muzikanten

Op eerste Kerstdag, dat duurt nog wel even, maar toch.... wordt bij leven en welzijn, zoals altijd, de Kerstfeestviering van de Zondagsschool gehouden. Het lijkt leuk om tijdens die viering ook een muziekgroepje te hebben. Kinderen en jongeren, die een muziekinstrument bespelen en daar samen kerstmuziek spelen.

TN_PIM0241.jpg 

Lees meer

Gezocht: kringcoordinator

Dhr. Hogenhout heeft in het seizoen dat achter ons ligt, op verzoek van de kerkenraad onderzoek gedaan naar de kringen en verenigingen binnen onze gemeente. Diverse lezers van Nieuwsbron zullen daar iets van hebben gemerkt. Afgelopen juni is het verslag van dhr. Hogenhout in de kerkenraad aan de orde geweest. We krijgen daarin een goed beeld van wat aan kringen en verenigingen op dit moment draait. De wensen van kringen en verenigingen richting de kerkenraad blijken nogal te verschillen en de teneur is: Meedenken mag, maar liever niet teveel bemoeienis van de kerkenraad met de kringen.

Lees meer

Magie is geen kinderspel

Magie is hot bij jongeren. Duizenden jongeren worden aangetrokken door de wereld van hekserij en toverij. Boeken over dit onderwerp zoals Harry Potter en tv-series als 'Charmed' en 'Buffy the vampire-slayer' zijn zeer populair. Ook in de kinderboekenweek van 5 - 15 oktober staan boeken over magie centraal. Het thema is: 'De toveracademie'. In deze uitzending van 't Zal je maar gebeuren komen een aantal jongeren en een ex-heks aan het woord die vertellen over hun ervaringen met magie en hekserij. Is het bezig zijn met magie een onschuldige vorm van vrije-tijdsbesteding?

brochuretoveracademie5gn.jpg        

Lees meer

Woensdag 5 oktober a.s.: ABC-kring

Dit is een kring voor mensen die nog weinig weten over het christelijk geloof of aarzelend zich afvragen of ze christen zullen worden of blijven. Ik denk hierbij ook aan jonge mensen van circa 18 jaar en ouder, die niet meer naar de gewone catechisatie willen komen en niet toe zijn aan belijdenis doen.

 

Lees meer

Nieuwsbrief Janneke Raamstijn

Via deze weg wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn plannen voor de aankomende zes maanden. Ik zal op 21 september starten met een discipelschap Trainingschool (DTS) van Jeugd met een Opdracht.

jmeo.gif

Lees meer

JAZS begint zondag weer en heeft een nieuwe website!

 A.s. zondag op 2 oktober zijn jullie weer welkom na de avonddienst in het honk. De koffie/thee/fris staat dan voor je klaar. We beginnen met een kennismakingsspel en daarna doen we een hersenkrakende QUIZ. Hierbij heb je wel je Bijbel nodig, dus neem die mee!! JAZS_trans.gif

Lees meer

Geen orgelstorm nodig in de kerken

Tijdens de ledenvergadering in Barneveld gaf de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) alvast een voorproefje van de nieuwe versie van de liederenbundel Op Toonhoogte. "Jongeren snakken naar de tegenwoordigheid van God in de gemeente.''

Op het podium benut een zevenkoppige band de pauze nog even voor een stevige soundcheck. Achter in de aula van het Barneveldse Johannes Fontanuscollege bedienen technici de knoppen.

Lees meer

Waarom Jezus voor jou? online

Als je tussen de 12 en de 17 jaar bent, kun je je vanaf dinsdag 4 oktober inschrijven voor de Waarom Jezus-cursus voor jongeren. Dit is een online kennismaking met het christelijk geloof.
Veel jongeren met christelijke en niet-christelijke achtergrond zijn op zoek naar de reden waarom ze hier op aarde zijn. Misschien loop jij ook wel met deze vraag of wil je gewoon voor jezelf op een rij zetten of jij wil geloven in God en Jezus. 'Waarom Jezus? voor jou' geeft je de ruimte om op een vrijblijvende manier online kennis te maken met het christelijk geloof.

Waarom Jezus voor jou? online

Plaatje 1.jpg

Nieuwe website wordt heel goed bezocht!

De nieuwe website van de Hervormde Gemeente van Sprang is nu bijna 3 weken in de lucht en gezegd mag worden dat steeds meer mensen de website gaan vinden. Het lijkt er daarom ook op dat de website aan zijn doel voldoet. 

Lees meer

Belijdeniscatechisatie begint op 29 september

Gelukkig gaven zich ook voor deze catechisatie weer een aantal mensen op. Deze personen kunnen allemaal op donderdagavond. Dat betekent dat we er voorlopig vanuit gaan, dat deze catechisatie op donderdag gehouden gaat worden en wel van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Lees meer

De catechisaties gaan weer beginnen

Catechisaties:Deze zijn er vrijwel wekelijks. De maandag en dinsdaggroepen starten vanaf de opening van het winterwerk, dus maandag 19 en dinsdag 20 september. De donderdaggroepen starten door omstandigheden een week later, dus donderdag 29 september. Op grond van de aanmelding op maandag 5 september hebben we de tijden en groepen als volgt samengesteld:

Lees meer

Startweekend 16, 17 en 18 september a.s.

Kan ik (het) helpen
In veel gemeenten is tijdens de zondagse eredienst een duidelijke vergrijzing opgetreden. Gevraagd naar de mening van een 23 jarige hierover was haar antwoord: “Natuurlijk, geloof ik nog wel! Dat doe ik alleen thuis, voor mijzelf, daar heb ik de gemeente niet voor nodig. Ik ben jaren naar de kerk geweest. Het sprak mij niet aan…  Wel wat er gezegd werd hoor, maar ik kende niemand en iedereen zat daar ook maar voor zichzelf!”
“Jammer, dat dit soort antwoorden gegeven worden! Maar, kan ik het helpen, hoor je iemand denken”.

Lees meer

Onderzoek naar gebed in onze Herv.Gem.Sprang

Nu we dit seizoen samen willen leren over het gebed, lijkt het mij zinvol dat ieder voor zichzelf alleen al nadenkt over het eigen gebedsleven. Ik heb een aantal vragen opgesteld, die u en jij daarbij zou kunnen gebruiken.

 
bidden_small.jpg

Lees meer

Deel uw nieuws

Stuur nu uw nieuws naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw e-mail wordt dan gelijk opgenomen op onze website (Na goedkeuring). U kunt uw bericht zelf opmaken in uw e-mail. Zet in het onderwerpregel de titel van uw nieuwsbericht.

Nieuws voor de VBK+

Ook voor de wat ouderen is er natuurlijk weer van alles te beleven op en rond het molenplein. Op 17, 18 en 19 augustus is er weer VBK+. Dit jaar is het thema "Ondersteboven". Voor iedereen van 12 jaar t/m 16 jaar hebben we een spectaculair leuk programma op de plank liggen.Je zult er helemaal ondersteboven van zijn !!! Deze keer gaan we namelijk een aantal dingen anders dan anders doen.

                        

Lees meer

Bright FM

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je achter je computer zit, en je het stil vindt omdat je geen muziek hebt? Of heb je ook wel eens van die momenten dat je zin hebt om God te aanbidden, of om naar muziek van hem te luisteren en je hebt zelf geen muziek of je hebt je cd's al grijs gedraaid? Of heb je ook wel eens momenten dat je even bijgetankt moet worden??
Dan heb ik dé oplossing voor je!

Lees meer

Jongensruzies

Christel en Frank hebben drie zonen: Bram van vijf, Mathijs van vier en kleine Whout van twee.Mathijs heeft een emotionele stoornis die ervoor zorgt dat hij veel en vaak huilt.

Lees meer

Bijbelgenootschap

Hallo allemaal, het bijbelgenootschap wil graag proberen of het mogelijk is dat de nieuwe bijbelvertaling de NS publieksprijs in de wacht kan slepen. De nieuwe bijbelvertaling is niet genomineerd, maar dat hoeft ook niet. Als er maar voldoende mensen stemmen op de NBV dan wint de NBV. Dus mijn vraag aan jullie allemaal is of jullie onderstaande even goed lezen en dan even willen stemmen op de NBV.

Lees meer

JAZS is op zoek !!!

JASZ is voor het nieuwe seizoen op zoek naar leidinggevenden in aanvulling op ons team of naar leden die het leuk vinden om een avond mee voor te bereiden.

EYE5.GIF

Lees meer

Diaconaal project op de Prins Willem-Alexanderschool

In de week van 30 oktober a.s. wordt er op de Prins Willem-Alexanderschool te Sprang-Capelle een diaconaal project gehouden. Aan dit project wordt aandacht besteed in de kerkdienst van 30 oktober aanvang 9.30 uur in de Gereformeerde Kerk "de Brug" te Sprang-Capelle en in de kerkdienst van 2 november aanvang 14.00 uur in de Hervormde Kerk te Sprang-Capelle.

Dit jaar zal de aandacht uitgaan naar Afrika en dan wel in het bijzonder naar twee goede doelen:

Lees meer

Rob Favier komt naar Sprang!

Op zaterdag 17 september a.s. komt liedjesschrijver/ zanger/ theoloog Rob Favier naar Sprang-Capelle om een optreden te verzorgen in het jeugdcentrum.

Rob favier.jpg 

Lees meer